A PROJEKTPARTNEREK BEMUTATÁSA

Az Erasmus-csapat


Az "Education - the key for your future" Erasmus+ projekt 2016-ban a német koordinátor iskola a Schule Finowfurt kezdeményezésére indult. Az iskola projektkoordinátora, Marion Lange és csapata felvette a kapcsolatot a régi Comenius-partnereivel, így került a partneriskolák közé a spanyol és az athéni iskola.

A Baktay Ervin Gimnáziumot, a török és a holland iskolát webes iskolapartner-kereső oldalakon találták. Így kerültünk bele mi is a projektbe.

A hat résztvevő ország különböző iskolákat és iskolaformákat képvisel, ami néha megnehezítette az összehasonlítást. A gran canariai és az athéni iskola a magyar általános iskolák felső tagozatához hasonlítható, 12-15 éves gyerekek járnak oda, a német iskola egy "Gesamtschule", ahová 1-10. osztályos korukig járnak a diákok, a holland partneriskola egy szakképzéssel kombinált középiskola, ahová 10. osztályig járnak a diákok, majd a záró vizsgájuk után szakmát tanulnak vagy továbbtanulnak. A török és a mi gimnáziumunk érettségit adó intézmények magasabb szintű oktatással és erős nyelvképzéssel.

A különbségek ellenére gyorsan megtaláltuk az összhangot és a közös nyelvet, ami a mi esetünkben főleg a német volt mint munkanyelv, de a megbeszéléseken és a publikációinkban törekedtünk arra is, hogy ezek angol nyelven is elérhetők legyenek.

A Baktay Ervin Gimnázium Erasmus-csapatának tagjai:

Szilágyi Andrea - projektkoordinátor

Skonc Erzsébet - történelem-földrajz szakos tanár

Krecskó Mariann - magyartanár és fejlesztőpedagógus

Oláh Jánosné - német-magyar szakos tanár

A partnerek nevét és elérhetőségét a Kapcsolat menüpontban találják meg.

© 2023 Baktay Ervin Gimnázium Proudly created with Wix.com

Baktay Ervin Gimnázium, 2330 Dunaharaszti, Baktay tér 1. www.dhbeg.hu

Minden jog fenntartva!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now